De opvoedcoach

Als u als ouder met uw opvoedvraag bij mij komt, vertelt u iets persoonlijks.
Daarom vind ik het ook belangrijk om mezelf voor te stellen. Mijn naam is Annemiek Westerweele, ik ben getrouwd met Michel. Samen hebben we 3 dochters en 1 zoon.

Inmiddels mag ik mezelf een ervaren moeder noemen, maar zoals bij elke ouder blijft het ook voor ons zoeken naar de juiste manier van opvoeden. Elk kind heeft zijn of haar eigen persoonlijkheid, zijn eigen behoeftes en mogelijkheden. Het is een hele klus om kinderen groot te brengen.

Ik vind het prettig om mijn ervaringen als moeder met anderen te kunnen delen, ook als ik tegen moeilijkheden aanloop, dit helpt me om soms even weer net een andere kijk te krijgen op situaties en er anders mee om te gaan of om bevestigd te krijgen dat we op de goede weg zijn.  

In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig met de kinderen en kan ik mijn creativiteit kwijt in het bakken en decoreren van taarten. Verder vind ik het leuk en leerzaam om met organisatietaken bezig te zijn. Op het moment ben ik betrokken als bestuurslid bij de sportvereniging van mijn kinderen.

Werkervaring

Naast de klus die ik als moeder op me genomen heb, ben ik werkzaam als ambulant gezinsbegeleider bij TriviumLindenhof. Bij TriviumLindenhof begeleid ik gezinnen aan huis. Ook heb ik veel gezinnen online begeleidt.

Vanuit positieve ervaringen met deze gezinnen en online hulp is het idee bij mij ontstaan om deze hulp ook aan te bieden aan gezinnen zonder indicatie.
TriviumLindenhof ondersteunt opvoedcoach-online. Door deze samenwerking kan opvoedcoach-online ook een wat langer en uitgebreider traject van hulp aanbieden, Tripio.
Hiervoor heb ik gewerkt als groepsleider op een dagbehandeling voor kinderen van 6 tot 12 jaar bij Yulius, een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Naast deze functie heb ik daar ook als ambulant begeleider gewerkt bij de gezinnen thuis.
Na 10 jaar heb ik de overstap gemaakt naar mijn huidige baan.

IMG_5344

Opleidingen en cursussen:
  • MBO aktiviteitenbegeleiding.
  • HBO sociaal pedagogische hulpverlening.
  • HBO+ Intensieve Pedagogische Thuishulp
  • Triple P  (Triple P leert ouders een positieve opvoedingsstijl, beter omgaan met het gedrag van kinderen, betere communicatie tussen ouders en kind in alledaagse situaties.)
  • Video interactiebegeleiding. (januari 2013)
  • Training online communiceren (vanuit e-hulp.nl)
Andere trainingen die ik gevolgd heb zijn: opvoedingsvaardigheden, systeemdenken, fysieke weerbaarheidstraining en competentie vergrotende methodiek. De kennis die ik heb opgedaan in mijn opleidingen, pas ik toe in mijn werk en helpen mee aan een positief resultaat bij de gezinnen die ik begeleid.